Îngrijire PiercingÎngrijire Piercing

Filtre

Opțiuni cumpărare

Îngrijirea de după piercing

Să-ți faci un piercing înseamnă mai mult decât o vizită la studiul unui piercer. Dacă ai mai făcut asta până acum, știi că îngrijirea corespunzătoare de după un piercing este esențială. Aici vei găsi tot ce îți trebuie pentru o îngrijire corectă după ce îți faci piercinguri corporale, în perioada de vindecare, pentru a obține cele mai bune rezultate pentru noua ta aventură în fashion. Și datorită livrării rapide, nu trebuie să aștepți prea mult pentru produsele necesare.

Noi recomandăm întotdeauna să-ți cureți piercingurile de două ori pe zi pe toată durata vindecării. O curățare se face cu apă și săpun delicat, adică unul fără parfum, vopsea sau chimicale dure, și, de asemenea, nu cu săpun antibacterial. Cealaltă curățare se face cu soluție salină. Fă-le în momente diferite ale zilei.

În ambele cazuri, rutina de îngrijire de după pentru piercing începe prin spălarea riguroasă a mâinilor înainte de a atinge orice, inclusiv piercingul și bijuteriile. Apoi, aplică apa cu săpun sau soluția salină, după caz. Clătește pentru îndepărtarea oricăror reziduuri. La final, usucă piercingul prin tapotare ușoară cu șervețele de hârtie curate - nu freca și nu folosi un prosop obișnuit, nu vei face decât să iriți piercingul și să-l expui la bacterii.

Ai grijă să nu atingi piercingul sau bijuteriile cu excepția momentului în care îți cureți bijuteriile. În timp ce îți cureți bijuteriile, ține-le nemișcate, pentru că, dacă le rotești, nu ai face decât să-ți iriți rana, ceea ce oricum nu este necesar pentru curățare.

După cum vezi, îngrijirea de după are mai multe aspecte vitale și, din acest motiv, există mai multe produse pentru îngrijirea de după. Mai întâi de toate, noua gaură a piercingului este o rană care are nevoie de vindecare, deci scopul principal al îngrijirii de după piercing este să asigure că acesta nu ajunge să se infecteze. Majoritatea piercingurilor sunt cumva expuse, ceea ce înseamnă că rănile lor pot fi foarte vulnerabile. Este dificil să eviți complet contactul cu hainele, părul, ochelarii etc., dar de fiecare dată când un obiect atinge piercingul în curs de vindecare, bacteriile sunt introduse în rană.

Astfel, este extrem de important să-ți cureți bine rana cu săpunul potrivit în fiecare zi. Dacă piercingul se infectează, procesul de vindecare este prelungit și va fi nevoie să ai și mai multă răbdare și atenție. Este bine să te pregătești pentru accidente neprevăzute cu șervețele dezinfectante pe care să le ai la tine, în caz că e nevoie să-ți cureți urgent piercingul.

Piercinguri După ÎngrijirePiercinguri După Îngrijire

În afară de curățarea zilnică a piercingului, este la fel de important să folosești o soluție salină. Sarea extrage excesul de fluide din rană astfel încât acesta să se vindece mai repede. Deși lichidul eliberat este complet natural și necesar în procesul de vindecare a corpului, o rană care secretă prea mult lichid nu prea are cum să ‘respire,’ ca să spunem așa. Utilizarea soluției saline în fiecare zi este esențială pentru menținerea unei igiene corespunzătoare.

Acestea fiind zise, nu ar trebui să folosești săpun sau soluție salină pentru un piercing de limbă sau un piercing în interiorul buzei sau obrazului. În schimb, folosește o apă de gură care nu conține alcool sau or peroxid de oxigen (apă oxigenată). O variantă ar fi bețișoarele antiseptice pe care le poți folosi fără să-ți atingi cu degetele piercingul oral. Igiena orală generală este necesară de asemenea, așa că amintește-ți să-ți periezi dinții și să folosești ața dentară după fiecare masă. Folosește o periuță de dinți cu peri moi (soft) pe care o păstrezi la distanță de celelalte periuțe. Aceste piercinguri pot duce la formarea de placă bacteriană pe bijuteriile tale, deci curățarea lor este și ea o parte a rutinei tale de îngrijire de după.

Apoi, poți preveni mirosul și partea inatractivă a unei răni pe cale de vindecare; anumite produse de îngrijire a piercingurilor sunt destinate special pentru acest lucru. Un piercing nou este înclinat în mod natural spre inflamație pe durata vindecării, ceea ce este puțin inconfortabil, așa că îți punem la dispoziție un ulei de tea tree excelent cu care să o tratezi. Acesta este extrem de folositor în cazul stretching-urilor, pentru că procesul de stretching este foarte solicitant pentru piele.

Îngrijirea de după piercing - Ce să faci și ce să nu faci

Nu vom obosi să o spunem: spală-te pe mâini înainte să-ți cureți piercingul și lasă-l în pace în restul timpului! Acest lucru presupune inclusiv să nu folosești produse de îngrijire personală în apropierea piercingului, cum ar fi loțiuni sau make-up. Dacă ai nevoie de hidratare, o opțiune sigură este uleiul de jojoba, care stimulează hidratarea naturală a pielii (notă: nu este destinat consumului oral).

Menține o rutină de curățare fixă. Dacă faci exces, poate să fie la fel de rău ca a nu curăța suficient. Știm că îți place foarte mult noul piercing și că vrei să te porți bine cu el, dar nu vei face decât să-ți deranjezi și mai mult rana dacă îți o cureți prea des. Amintește-ți că procesul de vindecare al unei răni este foarte sensibil, așa că acționează delicat.

Dușurile sunt de preferat băilor în cadă, pentru că cele din urmă tind să colecteze bacterii. Și mai ales, nu merge la înot, fie că e vorba de piscine, lacuri sau oceane, cel puțin nu fără un pansament rezistent la apă pus peste piercing.

Ai grijă ca patul tău să fie curat. Dacă ai piercing de ureche, dormi pe partea opusă sau ia în calcul posibilitatea de a folosi o pernă de călătorie care are o gaură la mijloc pentru a ține piercingul la distanță de orice tip de material textil. Pentru piercinguri de ureche și față în general, un sfat important este să-ți îmbraci perna cu un tricou curat și să o întorci pe cealaltă parte în fiecare noapte timp de patru nopți per tricou.

Unele piercinguri sunt așezate în zone care se mișcă foarte mult, ceea ce deranjează procesul de vindecare, cum ar fi buricul sau sfârcurile. Este o idee bună să porți ceva strâmt pe deasupra, cum ar fi o bustieră de sport, pentru a le proteja de agitația de zi cu zi. Dacă ai un dermal (care, practic poate să stea oriunde pe corpul tău), un plasture este o soluție versatilă la această problemă.

Vrem să te ajutăm să ai grijă de tine. Așa că îți punem la dispoziție lucrurile esențiale și câteva informații ce țin de calitatea vieții cu care te poți confrunta în perioada de vindecare a piercingului tău. Abia așteptăm să-ți admirăm stilul!

Îngrijire de după piercing - întrebări frecvente

Care sunt cele mai bune produse de îngrijire de după?

Deși poți folosi produse pentru îngrijirea generală a rănilor, nu există niciun motiv să nu alegi produse speciale pentru îngrijirea de după piercing. În magazinul nostru vei găsi multe produse realizate pentru nevoile piercingului tău. De exemplu, nu este recomandat să-ți faci amestecul de apă sărată pentru că el trebuie să fie steril și conține o cantitate mică de sare pentru a nu-ți usca pielea. Așa că alegerea ideală este să cumperi o soluție izotonică salină făcută special pentru piercingul tău.

Cum îți cureți piercingurile?

Ar trebui să-ți cureți piercingul de două ori pe zi pe întreaga perioadă a vindecării. Curăță-l o dată cu apă și săpun pentru piele sensibilă, cum ar fi săpunul pentru bebeluși sau cel intim. Apoi, mai târziu în aceeași zi, curăță-l din nou cu o soluție salină prin aplicare directă pe piercing - sau dacă poți, scufundă-l direct în soluție - câteva minute înainte să le clătești cu apă. Asigură-te că mâinile tale sunt foarte curate înainte de fiecare curățare și nu atinge niciodată piercingul cu altă ocazie, nici cu mâinile, nici cu hainele, sau cu orice altceva.

Cât timp ar trebui să dureze îngrijirea de după piercing?

Rutina de îngrijire a piercingului începe din ziua în care îți faci piercingul și trebuie menținută până când piercingul este deplin vindecat. Tu și piercingul tău meritați cel mai bun tratament pentru a evita problemele cu procesul de vindecare, așa că trebuie să îl îngrijești în fiecare zi.

Cât timp durează până când se vindecă piercingurile de obicei?

Durata de vindecare variază semnificativ între tipurile de piercinguri. Cele de lob al urechii și de septum se vindecă foarte repede, de obicei, însă până și la ele durează 2-4 luni. La multe tipuri de piercinguri vindecarea poate dura până la 12 luni, cum ar fi cel de sfârc și de buric și majoritatea piercingurilor de ureche. Desigur, durata vindecării depinde foarte mult de eforturile tale de îngrijire după piercing. Așa că fă-ți o favoare și străduiește-te să-ți tratezi noul piercing așa cum trebuie pentru ca timpul de vindecare să fie scurt și fără probleme posibil.

Cum vei știi că piercingul tău s-a vindecat?

Ca în cazul oricărei alte răni, poți spune că este vindecată odată ce nu mai doare deloc, chiar și atunci când este aplicată presiune și pielea a redevenit elastică și moale, fără margini aspre, umflături sau inflamații. Acestea fiind spuse, având în vedere felul în care corpul nostru funcționează, primul pas în procesul de vindecare a unei răni este închiderea ei pentru a preveni infecția, ceea ce înseamnă că deși suprafața pielii pare fină din nou, țesutul nu a încheiat procesul de vindecare. Monitorizarea durerii te ajută să determini dacă procesul de vindecare continuă. Dacă ai dubii, e mai bine să fii sigur decât să regreți și să continui procesul de îngrijire de după încă puțin sau poți să discuți cu piercerul tău.

Desigur, odată ce piercingul tău s-a vindecat complet, tot va trebui să-l cureți așa cum faci cu orice altă parte a corpului. Și păstrează bijuteriile în el pentru că și un piercing vechi se poate rigidiza sau închide complet în numai câteva minute dacă este lăsat de unul singur.