Blog Thumbnail

Probleme Comune ale Piercingurilor și Îngrijirea de După

Ghid Complet Al Îngrijirii de După, Întreținere și Prevenirea Complicațiilor

Îngrijirea ulterioară a piercingului este crucială pentru a obține un piercing frumos și bine vindecat. Ca punct de plecare, ar trebui să urmezi întotdeauna sfaturile piercerului în ceea ce privește îngrijirea de după. Dar când vine vorba de acesta, nu poți niciodată să știi prea multe și este indicat să fii bine informat. Recomandările Bodymod cu privire la îngrijirea ulterioară se bazează pe Association of Professional Piercers, cea mai mare asociație de pierceri profesioniști din lume.

Cât de des ar trebui să-mi curăț piercingul?

Cei care-și fac primul lor piercing au tendința de a-l îngriji constant. Dar curățarea lui prea des poate duce la unele probleme. Un piercing nou făcut trebuie lăsat în pace și nu trebuie deranjat mai mult decât este necesar.

Ca regulă generală, spală-ți noul piercing dimineața și seara și ori de câte ori a fost expus la murdărie.

Cum îmi spăl piercingul?

  1. Spală-te bine pe mâini de fiecare dată când e nevoie să-ți cureți piercingul.
  2. Spală-ți piercingul cu săpun cu ph neutru sau cu o soluție specială pentru îngrijirea de după a piercingului pentru distrugerea bacteriilor și clătește cu apă. Nu este nevoie să-ți scoți bijuteriile - uneori pielea se strânge în câteva minute! - dar poți să o faci.
  3. Poți folosi o soluție salină izotonică pentru a-ți spăla piercingul. Dacă este infectat, se va vindeca mai repede.
  4. La final, șterge-l cu o cârpă sau un prosop curat.
Ghidul Îngrijirii De DupăGhidul Îngrijirii De După

De ce miroase piercingul meu?

În cazul în care piercingul tău miroase, nu-ți face griji. Pielea ta generează în mod natural sebum care, atunci când este descompus de bacterii, poate crea mirosuri puternice. Pentru a evita acest lucru, folosește un produs deodorant care distruge bacteriile.

Pot să prepar acasă o soluție salină izotonică?

Da! În loc să o cumperi, îți poți prepara soluția salină izotonică adăugând 1/4 linguriță de sare fără iod la un pahar de apă (250 ml). Ma întâi adu-o la fierbere și apoi las-o să se răcească. În mod ideal, ar trebui să-ți înmoi piercingul în amestecul preparat. De exemplu, dacă ai un piercing în ureche, poți să-ți înclini capul și să-ți scufunzi urechea într-un recipient cu soluție salină. Pentru unele piercinguri, acest lucru ar putea să nu fie posibil, caz în care poți folosi o bucată de cârpă curată care nu va lăsa niciun material în urmă.

Reține că nu trebuie să refolosești soluția salină izotonică. Poți prepara o cantitate mai mare și păstra într-un recipient steril și închis. te rugăm să o păstrezi în frigider și să torni cantitatea dorită într-un alt recipient înainte de a o folosi. Nu ar trebui să păstrezi soluția salină făcută în casă mai mult de șapte zile și ar trebui să fie la temperatura camerei înainte de a fi folosită.

Cum pot evita cicatricile piercingului?

Dacă îți faci un piercing, întotdeauna se va forma un țesut cicatricial. Fă tot ce poți pentru a accelera procesul de vindecare cât mai mult posibil. Cu cât o rană are nevoie de mai mult timp pentru a se vindeca, cu atât cicatricea va deveni mai proeminentă. De aceea, ar trebui să urmezi sfaturile piercingului tău la literă și să îți supraveghezi foarte atent piercingul chiar tu în timpul perioadei de vindecare.

Ce ar trebui să știu înainte de a decide să-mi las piercingul să se închidă?

Dacă alegi să îți scoți bijuteriile piercingului și să lași piercingul să se închidă, poți folosi un produs care conține vitamina E pentru a lubrifia zona în care a fost piercingul. Vitamina E ajută pielea să se contracte frumos și este, în general, un bun remediu pentru cicatricile inestetice. Reține că nu ar trebui să folosești niciodată uleiuri în piercingurile care sunt încă în curs de vindecare.

    Blog Thumbnail
    by2